Etiopia

Projekt: Etiopia Status: Planowany
O Projekcie: Link do relacji:
 Projekt miałby za zadanie objąć fragment Rogu Afryki – Etiopię i Dżibuti – obydwa kraje, jak większość państw afrykańskich w dużej mierze zależą od pomocy międzynarodowej. http://fundacjasafe.org/projekty-2/etiopia/
Koordynator: Miejsce:
Ustalany Etiopia, Dżibuti
Wolontariusze: Liczba beneficjantów
Środki: Inne:
Opis Projektu
Planujemy również przygodę z ratownictwem w Etiopii. Chcemy z projektem dotrzeć do szkół, lokalnych stowarzyszeń obywatelskich oraz ośrodków podróżniczych i backpackers-kich by wyszkolić personel, nauczycieli, rezydentów – po to, by mogli przekazywać umiejętności z zakresu podstaw ratownictwa lokalnym mieszkańcom, a także pomóc w sytuacjach zagrożenia życia.

Nasz projekt miałby za zadanie objąć fragment Rogu Afryki – Etiopię i Dżibuti – obydwa kraje, jak większość państw afrykańskich w dużej mierze zależą od pomocy międzynarodowej. Jednocześnie Adis Abeba i inne ośrodki w Etiopii, ze względu na działalność wielu organizacji międzynarodowych i pomocowych, jest miejscem gdzie możemy rozpocząć szkolenia instruktorskie.

Wraz z partnerami działającymi na tym terenie, jak i zrzeszającymi obywateli Etiopii mieszkających za granicą, chcemy zorganizować nie tylko szkolenia, ale możliwie duży transport niezbędnych leków, materiałów opatrunkowych i pomagających ratować życie.
Jesteśmy na etapie planowania, mamy konkretne miejsca, które chcielibyśmy odwiedzić. Projekt wymaga sponsorów i obecnie musimy zebrać środki na nasze działania. Będziemy uaktualniać plany projektowe w tej zakładce, a wszystkich, którzy chcieliby się wesprzeć projekt pomysłem, pomocą merytoryczną czy finansową – serdecznie zapraszamy.
Materiałem filmowym i fotograficznym z tej wyprawy mamy zamiar zaszczepić jeszcze większą troskę o bezpieczeństwo wśród podróżników.

267. Etiopia 2009 - short 226. Etiopia 2009 - short
201. Etiopia 2009 - short OLYMPUS DIGITAL CAMERA