Czy Was też obchodzi?

Odpowiedź na tytułowe pytanie w przypadku wolontariuszy Safe Water Safe Land może być tylko jedna – BARDZO! Obchodzi nas ile osób ma dostęp do rzetelnej wiedzy z pierwszej pomocy, obchodzi nas ile jest osób przeszkolonych, a tym samym gotowych pomóc innym, obchodzi nas ilu ludzi można uratować w prosty sposób. Tego chcemy uczyć, to chcemy przekazywać innym, tym chcemy zainteresować.

Za nami cztery intensywne dni. Ogromna ilość wymienionych doświadczeń, przekazanej wiedzy i szalonego entuzjazmu. Wolontariusze fundacji i strażacy z Grupy Ratownictwa Specjalnego OSP Nowy Sącz, z którymi przez ten czas trenowaliśmy i przeszliśmy kilkadziesiąt kilometrów po górach – wszyscy wyjechaliśmy z Beskidu Sądeckiego z uskrzydlającą dawką energii. Program dzienny i wieczorny wypełniony pokazami, warsztatami, symulacjami i treningami, ale też wspólne ogniska, wieczory w schronisku i energiczne poranki. Wsparcia finansowego dla naszych działań udzieliła Fundacja PZU – ich też obchodzi bezpieczeństwo i zdrowie na turystycznych szlakach!

Zobaczcie kilka zdjęć oddających różnorodność naszych działań. Każdy z naszych dni był na tyle ciekawy, że chcemy podzielić się nimi w osobnych wpisach.

Fotografie: Paweł Gluza https://www.facebook.com/GluzmenTravels/

DSC_8134 DSC_5459 DSC_7720 DSC_8463 DSC_7520 DSC_7698 DSC_7215 DSC_7973 DSC_8855 DSC_8735

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email